umre-fiyatlari-2020

Umre Fiyatları Neye Göre Belirlenir

Her yıl Umre programlarının fiyatları yeni yıl öncesinde, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Hac & Umre hizmetinde bulunan firmalar da Diyanet tarafından belirlenen Umre fiyatları ile piyasanın ortalamalarına sadık kalarak fiyat aralıklarını belirlerler. Bu Umre fiyat aralığından uzaklaşan firmalar, fiyatlandırmasını neye göre yaptıklarını yeterince anlatamazlarsa inandırıcılıklarını yitirerek elenirler.

Umre fiyatları 2018 yılı için de Kasım Ayı itibariyle belirlenmiş durumda. Diyanet’in belirlediği Umre fiyatları önceki yıllara bakıldığında $ cinsinden hesaplanırsa ucuzlamış ancak ₺ baz alınarak kıyaslanırsa Diyanet programları 2018 yılında 1000₺ ile 1500₺ arasında pahalılaşmıştır. Aşağıdaki linkten sizler de fiyatları kıyaslayabilirsiniz.

Diyanet’in belirlediği Umre Fiyatları için tıklayınız.

Fiyatların belirlenmesinde belli kriterler ve fiyatların çok çeşitli olmasında da birçok farklı etken söz konusudur. Ancak Rekabet kurumunun 2013 yılındaki verilerine göre pazarın %50’sinden fazlasını elinde tutan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konudaki en önemli aktör olduğunu kabul etmek gerekir.

Rekabet Kurulunun ilgili belgesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Umre Fiyatları Neden Dolar Cinsinden Ödenmektedir?

Eski Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün 2016 yılında açıkladı

Eski Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün’ün, hac ve umre ibadetinin neden dolar üzerinden yapıldığına dair 2016 yılında yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Diyanet İşleri Başkanlığı da bu durumdan vatandaşımız kadar rahatsız. Öylesine bir sistem kurulmuş ki adeta buna mahkumsunuz. İş, Diyanet ile bitse bu gün Türk Lirasına geçeceğiz. Ama işler göründüğü gibi değil. Biz TL ile işlem yapsak bile uçak biletleri ve otel ücretlerinin tamamı dolar ile… Türk Lirası ile tahsilat yaptığınızı düşünün. Bir haftada neredeyse yüzde 10 değer kazanan doların kur farkını Diyanet nasıl karşılasın? Yani bizim Türk Lirasına geçmemiz yetmiyor Türk Hava Yolları ve Arabistan’ın da buna olumlu cevap vermesi gerekiyor. Söz konusu kurum dışı bir işlem olunca da haliyle bu anlaşmaları yapacak olan Diyanet değil hükümettir. Bu iş Diyanetten çok hükümetin tasarrufu altında uluslararası düzeyde çözüm bekleyen bir konu. Malum geçen yıl Rusya ile Türk Lirası üzerinden ticaret yapma projesi konuşulmuş ama başarılamamıştı. Arabistan ile böyle bir anlaşma yapılabilir mi, başarılabilir mi bilemiyorum.”

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında bu anlamda bir anlaşma olmamasına rağmen özellikle geçtiğimiz yıl yapılan “Dolarları Bozdurun” çağrısı sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılının aralık ayı itibariyle bu anlamda adım atmıştır. Ancak ilgili ödemeler Suudi Arabistan’a bildiğimiz kadarıyla hala Amerikan Doları üzerinden yapılmaktadır.

Tüm bu sürecin sonunda pazarın %50’sinden fazlasına hakim olan bir aktörün bile Türk Lirası üzerinden ödeme almakta sıkıntı yaşadığı aşikardır. Böyle bir ortamda acentalar da Türk Lirası’na dönmekte ne yazık ki sıkıntı yaşamaktadır.

Umre Fiyatları 2020 yılında Neye Göre Belirlenir?

Yeme-içme, ulaşım, konaklama, servis  gibi program için gerekli seyahat giderleri ile rehberlik ve vize işlemleri için yapılan giderler fiyatlar üzerindeki temel etkenlerdir.

Umre turlarının dâhilinde genellikle konaklama, ulaşım, yeme-içme gibi tur için gerekli temel ihtiyaçlar vardır. Bunun dışında verilecek rehberlik, vize işlemleri gibi çeşitli hizmetler ücretler üzerinde farklılığa neden olabilir. Umre turunun fiyatını belirlemede kısacası verilecek hizmetler ve hizmetlerin kalitesi söz konusudur. Bununla beraber fiyatların dolar üzerinden verilmesi söz konusu olduğu için doların piyasadaki durumu da umre turu fiyatlarında önemli bir kıstastır.

Umre Fiyatları 2020 yılı için Nasıl 900$ Oluyor?

Umre turları belirleyen firmaların şirket politikaları fiyatların çeşitlenmesini sağlamıştır. Buna göre piyasadaki en ucuz umre hizmeti, umre fiyatları üzerinde etkili olan “barınma, konaklama, beslenme, ulaşım” gibi temel giderlerin yanında ziyaret düzenlenen kutsal mekanlar için de bir tasarrufa gitmektedir. Bu sebeple seçeceğiniz Organizsyonun Umre programı kapsamında yer alan Umre programının detaylarına da ulaşmanızı tavsiye ederiz.

Umre, çok kutsal bir amaçla yapılan sahih bir ibadet olmasına rağmen ne yazık ki bir takım maddi koşullara da bağlıdır. Bu sebeple Umre turlarını bir çeşit turizm faaliyeti şeklinde de düşünebilirsiniz. Bu alanda hizmet veren firmalar da tıpkı turizm şirketlerinin hazırladıkları tur programları gibi hizmetlerini çeşitlendirmiştir. Farklı hizmetler sunulur ve farklı fiyatlar talep edilir. Bu hizmetlerin değişkenleri arasında “beslenme”, “konaklama”, “servis” gibi barınmaya yönelik ihtiyaçların karşılanma biçimi öne çıksa da ziyaret yerlerinin sayısı ve rehberlik hizmetleri en dikkat edilmesi gereken opsiyon olarak yer almaktadır. Kimse Arafat’ı, Müzdelife’yi, Mina’yı görmeden kutsal topraklara gitmek istemez. Ancak bazı turizm acentaları fiyattan tasarruf yapabilmek için bazı kutsal mekanları Umre programlarının dışında tutabilmektedir. Bu şekilde Umre fiyatları 2020 yılında da 900$’ın aşağısına kadar inmektedir.

Sonuç olarak her firmanın farklı bir fiyat politikası olabildiğini ve turun süresinin ve kişi sayısının fiyat üzerinde etkisi olduğunu unutmamalısınız. En düşük seviyelerde bakılırsa 600 dolara bile bir umre turu bulabilirsiniz. Ancak en uygun olarak ortalama 11-20 gün süreli, kaliteli bir hizmet sunan firmanın fiyatları aşağı yukarı 890 dolar ile 3000 dolar arasındadır.

Peninsula Umre Programı

Peninsula Hac Umre Olarak bizim Umre programımız ise aşağıdaki gibidir:

1. GÜN : Belirtilen gün ve saatte Havalimanında PENİNSULA kontuarı önünde buluşma. Bilet, pasaport işlemlerinden sonra Medine’ye uçuş. Medine Havalimanında karşılama ve otelimize yerleşme. Efendimiz (S.A.V.) kabri saadetini selamlama, toplu dua.

2. GÜN : Medine çevre ziyaretleri (Uhud, Kıblateyn, Kuba Mescidi, Yedi Mescidler vs.)

3. GÜN : Sabah Namazı’nın ardından Bedir Şehitliği ziyareti.

4. GÜN : Medine’den Mekke’ye geçiş, Kâbe-i Muazzama ile buluşma ve Umre yapmak üzere Harem’e giriş.

5. GÜN : Toplu Tavaf ve İrşad Programı.

6. GÜN : Mekke ziyaretlerinin yapılması; Arafat, Müzdelife, Mina, Sevr ve Nur Dağları.

7. ve 9. GÜNLER ARASI : Serbest Zaman, Toplu Tavaf ve İrşad Programı.

10. GÜN : Hudeybiye ziyareti ve Umre.

11. ve 14. GÜNLER ARASI : Serbest Zaman, Toplu Tavaf ve İrşad Programı.

15. GÜN : Müzdelife’de barbekü ikramı ve Jurana’ya Umre için ziyret.

16. GÜN : Serbest Zaman, Toplu Tavaf ve İrşad Programı.

17. GÜN : Tenim Mescidi’ne Umre için ziyaret.

18. VE 19. GÜNLER : Serbest Zaman, Toplu Tavaf ve İrşad Programı.

20. GÜN : Cidde Gezisi

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

  • Gidiş dönüş uçak biletleri
  • Umre vizesinin alınması
  • Konaklama ücretleri
  • Havaalanından otellere, otellerden havaalanına klimalı otobüsler ile transferler.
  • Mekke ve Medine’deki ziyaret yerlerinin gezilmesi
  • Hudeybiye ve Cirane ve Tenim umreleri
  • Müzdelife’de Barbekü
  • Cidde Gezisi
  • Bedir Şehitliği turu
  • Mekke ve Medine arası intikaller
  • Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
  • Seyahat sigortası
  • Rehberlik hizmetler

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir