rebiuevvel-ayi

Rebiülevvel ayı başladı! Peki Rebiülevvel ayı nedir?

Rebiülevvel ayı başladı! Peki Rebiülevvel ayı nedir?

Biz Müslümanlar için ayrı bir önemi olan Rebiülevvel ayının anlamı nedir? 2017 Rebiülevvel ayı ne zaman başladı? Büyük anlam ve önemi olan Rebiülevvel ayının başlamasıyla, Mevlid Kandili ne zaman soruları gün geçtikçe artmaya başladı…

Bu yıl 19 Kasım’da başlayan Rebiülevvel ayının anlam ve önemi, Hz. Muhammed(SAV)’in doğduğu gece olan ve Mevlid Kandilini de içinde yaşatan bu ay, müslümanlar tarafından büyük anlam taşıyor. Son zamanlarda herkes tarafından çok merak edilen rebiülevvel ayı nedir sürekli araştırılıyor.

REBİÜLEVVEL AYININ ÖNEMİ

İslam tarihinde büyük önem taşıyan Rebiülevvel ayı Hz. Muhammed(SAV)’in dünyaya geliş tarihinin anlamını taşır.ayının Rebiülevvel ayının 12’sinde Pazartesi günü dünyaya gelmiş ve bugünün kutlanması müslüman toplumlarda bir mevlid geleneği oluşturmuştur. Böylelikle her yıl islam alemi, Rebiülevvel ayının içerisinde Mevlid Kandili yaşamaktadır.

2017 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı takvime göre bu sene mübarek Mevlid Kandili, 29 Kasım 2017 tarihine denk gelmektedir.

MEVLİD KANDİLİ

Mevlid kelimesi, “doğum, doğum yeri ve doğum vakti” gibi anlamlara gelir. Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)’in doğumunu anlatmak için kullanılan “mevlîd-i nebî” Türkçemiz’de kısaca mevlid kandili olarak anılır. Mısır’da Fâtımîler döneminde başlatılan Hz. Peygamber(SAV)’in doğumunu anma ve kutlama törenleri, çok geçmeden Eyyûbîler tarafından benimsenerek çeşitli törenler ve şenlikler yapılmış, âlim, şair, din ve devlet işlerinde yararlık gösterenlere hil’atler giydirilmiş ve hediyeler verilmiştir. Daha sonra mevlid törenleri İslâm dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir